Det Kongelige Teater anerkender nu, at de ikke længere kan opnå tidsubegrænsede rettigheder uden løbende betaling

Tidligere på måneden sendte vi en besked målrettet alle jer, der arbejder på DKT, skal arbejde der, eller har gjort det inden for de seneste 5 år.

Tidligere på ugen fik vi endelig bekræftet på et møde, at DKT nu anerkender, at de ikke længere kan opnå tidsubegrænsede rettigheder uden løbende betaling. Og at det gælder for alle afdelinger – skuespil, opera, ballet … Det er stort.

Hvis du forhandler kontrakt nu eller har et forbehold øverst i din kontrakt, som nævner forhandlingerne mellem DKT og Danske Sceneinstruktører, betyder deres nye standpunkt, at du – uagtet hvad der står i din kontrakt og uagtet hvad vores forhandlinger fører til – ikke har afgivet dine rettigheder tidsubegrænset uden løbende betaling, og at du er sikret passende og forholdsmæssig betaling for deres udnyttelse af dit værk/værker.

I januar fortsætter vi forhandlingerne om en mulig fælles standardaftale, hvor en del af forhandlingerne netop kommer til at handle om, hvilken rettighedsoverdragelse DKT har brug for og hvilken betaling der er rimelig for denne rettighedsoverdragelse.

Vi arbejder naturligvis for, at flest muligt bliver omfattet af de nye standardaftale – også værker der ligger længere tilbage.

Har du spørgsmål, kan du altid sende en mail til: info@stagedirectors.dk