Grænseoverskridende adfærd

På siden her finder du hjælp og materiale om grænseoverskridende adfærd. Materialet har vi udviklet sammen med 12 andre organisationer på tværs af film-, tv-, og scenekunstbranchen. Vores fælles initiativ kalder vi Stregen i Sandet.

Med initiativet ønsker vi at trække en streg i sandet over for grænseoverskridende adfærd og krænkelser i vores branche, og det er vores håb, at Stregen i sandet kan sætte gang i en kulturforandring for et bedre arbejdsmiljø. 

Vi har udviklet en Handleguide og et handout med konkrete værktøjer til, hvordan du griber ind overfor grænseoverskridende adfærd. Vi siger:

  • GRIB IND: forsøg roligt at afbryde situationen uden at skærpe konflikten
  • HENT HJÆLP: hvis du ikke selv kan gribe ind, så bed om hjælp hos nogle, som kan
  • FØLG OP: fortæl de involverede, hvordan du oplevede situationen

Handleguide: Download og læs hele Handleguiden her og tage den med på din arbejdsplads.

Handout: Download vores Handout her og udfyld den, så du og dine kollegaer altid ved, hvem I skal kontakte, hvis der opstår noget.

Læs mere om Stregen i Sandet her.

Har du brug for råd og vejledning?
Danske Sceneinstruktørers ambassadører er Madeleine Røn Juul og Emil Rostrup, som du altid kan kontakte, hvis du har spørgsmål, eller ønsker råd og vejledning eller en dialog om grænseoverskridende adfærd. Du kan altid henvende dig til forbundet, hvis du oplever krænkende eller grænseoverskridende adfærd, eller hvis du søger råd og vejledning i en sag.

Madeleine Røn Juul: madeleinejuul@gmail.com / 42 50 44 71

Emil Rostrup: emilrostrup@gmail.com / 30 61 70 27

Sekretariatet: info@stagedirectors.dk / 33 33 08 88