Instruktørstafetten – Sullivan Lloyd Nordrum

Sullivan tager stafetten fra Pernille Elimar.

SPØRGSMÅL: Følger du altid den samme arbejdsproces i udviklingen af dine iscenesættelser?

Sullivan: ”Hver gang jeg kaster mig ud i at skabe et nyt teaterstykke, føles det som første gang. Måske kommer den følelse fra teatrets samarbejdende karakter. Man ved aldrig, hvordan dem, man arbejder med, vil møde det, man forbereder til dem.

Det, jeg har indset, er, at der kun er en metode; forberedelsesarbejdet forbliver nogenlunde ens for mig. Jeg dykker ned i forståelsen af stykket – dets temaer, konflikter og det underliggende univers, som forfatteren har skabt. Jeg laver en overordnet analyse ved at nedbryde de brede strøg af fortællingen for at identificere de strukturelle mekanismer, der er unikke for historien. Derfra dissekerer jeg hver scene og alle replikker og forestiller mig ønskerne, frygten og motivationerne for hver karakter.

Nogle gange er der følelser omkring værket, som er svære at kommunikere. For at overvinde min vanskelighed ved at formidle stykkets struktur mere effektivt, er jeg for nylig begyndt at bruge visuelle hjælpemidler som kort og illustrationer.

Jeg deler derefter disse indsigter med gruppen, og jeg er ivrig efter at blive udfordret og beriget af deres forskellige perspektiver.

I bund og grund handler teater, for mig, om det håndgribelige – sveden, blodet og den rå, ufiltrerede menneskelighed. Det er en levende, udviklende enhed, der trives på spændingen ved det ukendte og den unikke blanding af etik og menneskelighed, der er indlejret i hver situation og historie. Vores reaktioner, som individer, definerer teaterets magi.

På trods af at have skabt stykker før, føles hvert nyt projekt som et helt nyt møde, en chance for at genopfinde og en proces, der, selvom den ikke er smertefri, er dybt givende og egentlig ens. Der findes kun én vej, og det er igennem.”

Spørgsmål fra Sullivan til næste i stafetten: Hvordan er du til stede i salen under prøver (fysisk, observerende/involverende, kommunikativt og mentalt), og hvordan starter og afslutter du dine prøver?

Send en mail til info@stagedirectors.dk, hvis du vil være den næste i stafetten.


Foto: Tilda J LeGrand