Jeremy M. Thomas – bestyrelsesmedlem og næstforperson i Danske Sceneinstruktører

Hils på Jeremy M. Thomas som er bestyrelsesmedlem og næstforperson i Danske Sceneinstruktører.

Jeremy: ”For 12 år siden flyttede jeg til Danmark fra USA, hvor jeg er født og opvokset. Jeg har en kandidatgrad i instruktion fra Wisconsin, og jeg har mere end 50 produktioner i ryggen.

I mit kunstneriske arbejde har jeg fokus på at nytænke klassisk teater og genskabe dem igennem en eksperimenterende proces, og skabe nye banebrydende forestillinger, der overrasker. Jeg har derudover en helt særlig kærlighed for poesi.

Siden jeg kom til København, har jeg arbejdet i både dansk og engelsktalende scenekunstmiljøer. Jeg er daglig leder af LiteraturHaus og grundlægger af teaterkompagnierne: Down the Rabbit Hole International Theatre og Teater Ord/Blindt.

I min optik er fagforeninger enormt vigtige, både for at vi har et tilhørssted, hvor vi kan mødes, lytte til hinanden og udveksle idéer og erfaringer, men også fordi fællesskabet gør, at vi står stærkere i vores fag.

Det at stå sammen med fagfæller hjælper også den enkelte til at skabe klarhed, selvtillid og identitet. Det er især relevant for os instruktører, hvor arbejdsopgaverne kan være flydende, og vi ofte er alene i arbejdsprocessen op til og under en produktion.

Det er af stor betydning for mig – nu hvor jeg selv har fundet min vej – at hjælpe andre, der kommer til Danmark med at finde deres plads i scenekunstmiljøet.

Jeg bruger min erfaring som lokal- og international sceneinstruktør og producent til at rådgive tilflyttende scenekunstnere om, hvordan de får succes med at arbejde i det danske system. ”