Ida Fogh Kiberg

Gerbrandsvej 26, 1, 2
2300 København S
Tlf: 31504989
e-mail: idaafk@gmail.com
Website: www.linkedin.com/in/ida-fogh-kiberg-7333a45a/

Jeg begyndte med at studere klassisk sang og forberedte mig på en karriere som sopran inden for operaens verden, men denne musikalske baggrund har jeg siden brugt i mit arbejde som instruktør.
Jeg bruger altid mit øre til at skabe kontrast og samarbejde mellem tekst og melodi, hvilket har været en stor hjælp i alt fra Wagner til nye kammeroperaer eller radiodrama – og dét være sig både som assistent og instruktør.
Inden jeg blev instruktør, arbejdede jeg som assistent, både på DKT, i ROH London og i Phoenicia, New York, men også på mindre danske turnerende ensembler – især guidOpera holder jeg stadig af at arbejde med fra tid til anden.
I 2017 debuterede jeg som professionel instruktør for radiodramaet “Forhøret over Lucullus” af Brecht og i februar 2018 for den nye opera “Den Rejsende” af Eva Noer Kondrup. Siden er jeg begyndt at sætte mine egne projekter i gang også og ser frem til dem alle. Jeg beskæftiger mig først og fremmest med musikdramatik, men lægger stor vægt på skuespillet og er også interesseret i mere arbejde med det talte som i Lucullus.

Den Rejsende, Takkelloftet, Februar 2018. Foto: Emil Brøbech

Den Rejsende, Takkelloftet, Februar 2018. Foto: Emil Brøbech