Thomas Eisenhardt

Fynsvej 42
4000 Roskilde
Tlf: 28 10 74 25
e-mail: thomas@klixeis.dk

Kort biografi – Thomas Eisenhardt
Koreograf og kunstnerisk leder Aaben Dans – Roskilde

Baggrund
Født: Aasiaat, Grønland 1961
Bestod gymnasiet, Søborg Gymnasium, i 1980, matematik og samfund.

I perioden 1981-1984 har Eisenhardt - sideløbende med optræden og undervisning hos forskellige internationale koreografer og dansere i København - studeret på Niels Herman Wambergs malerskole. Da han skulle vælge en kunstnerisk karriere fokuserede han fra 1984 på dansen.

I årene 1985–1989 trænede han dagligt ballet hos Ralph Grant, sideløbende med moderne og ny dans i Dansens Hus, København samt lejlighedsvise studier i London og New York. Fra 1986-1991 Alexander Teknik af Joseph Artzi og Shoshana Kaminitz. Fra 1997 – 2007 Klein Teknik ved med Barbara Mahler og Susan Klein.

Koreograf
Eisenhardt har skabt omkring 40 fuldlængde danseforestillinger. Han har udviklet forestillinger i tæt samarbejde med musikere og komponister samt billedkunstnere og landskabsarkitekter. Han fremviste sin første offentlige forestilling på U-Matic, København i 1986. Han har optrådt intensivt med diverse danske kompagnier og under improviserede koncerter i samarbejde med andre kunstretninger. Han var medstifter af Aaben Dans i 1997, hvorfra han siden primært har produceret sine koreograferede og improviserede forestillinger. Aaben Dans fik i 2008 status som det på det tidspunkt eneste egnsteater med dans som udtryksform.

I 2008 skabte han sin første opsætning for børn. På dét tidspunkt startede han sit frugtbare samarbejde med instruktør og billedkunstner Catherine Poher. Efterfølgende har kunstnerduoen skabt adskillige stykker for alle aldersgrupper fra 6 måneder til voksne. Deres prisbelønnede forestillinger har fået international opmærksomhed og turnerer i Europa, Skandinavien og Fjernøsten.

Andet
I relation til dans har Eisenhardt opnået færdigheder i Aikido, Zen meditation, Feldenkrais- og Stanislavsky teknik. I 2001 studerede han landskab- og havearkitektur på den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole i Danmark.

Thomas Eisenhardt var fra 1999 – 2003 formand i bestyrelsen for 3DK, Foreningen De Danske Dansekompagnier. Fra 1995 – 2008 medlem af fakultetet for SMD (Skolen for moderne dans) og underviser i improvisation. Er pt. medlem af Refusionsudvalget under Kunststyrelsen.

‘Jeg ved hvor din hus den bor’ Foto Ditte Valente

‘Jeg ved hvor din hus den bor’ Foto Ditte Valente