Kunstnere i Tal – nyt dataprojekt mellem Dansk Kunstnerråd, medlemsorganisationer og Danmarks Statistik

Danske Sceneinstruktører er en del af Dansk Kunstnerråd og indgår i det nye samarbejde med Danmarks Statistik om at indsamle relevant data om kunstnere.

“Kunstnere i Tal” skal udkomme årligt og bidrage med værdifuld viden, som vi kan bruge i dialogen med vores omverden og politikere og til at styrke dine rettigheder og arbejdsvilkår som sceneinstruktør, freelancer og kunstner.

For at Danmarks Statistik kan se, hvem der er kunstnere, deler alle medlemsorganisationer deres medlemmers CPR-numre med Danmarks Statistik på en sikker måde. Danmarks Statisk anonymiserer herefter data og beriger dem med andre datakilder. Formålet er fx at kunne belyse indkomst og beskæftigelse ud fra parametre som alder, køn, demografi, status på arbejdsmarkedet, vækstlag/etablerede og på tværs af kunstneriske discipliner og genrer.

Hvorfor indsamle data?

Data er et væsentligt fundament i mange sammenhænge – også når det gælder kultur- og kunstbranchens vilkår. Men databaseret viden om kunstnernes vilkår er en mangelvare i dansk kulturpolitik. Det har udfordret branchen, fx når det gælder udformningen af kulturpolitikker eller at sikre og varetage kunstneres interesser bedst muligt.

Men det bliver der nu ændre på. Det nye dataprojekt mellem Dansk Kunstnerråd, medlemsorganisationer og Danmarks Statistik vil sætte tal på og udarbejde statistik om kunstnere og kulturskaberes sociale og økonomiske vilkår.

Du kan læse mere om Kunstnere i Tal på Dansk Kunstnerråds hjemmeside

Sådan passer vi på dine data

Danmarks Statistik er Danmarks nationale og centrale myndighed for statistik, og følger alle nationale og internationale love og regler ift. sikkerhed. Du kan læse om informationssikkerhed og datafortrolighed i Danmarks Statistik her.

På vores hjemmeside kan du også læse om, hvordan Danske Sceneinstruktører behandler og videregiver personoplysninger.