Stregen i Sandet: Medlemsundersøgelse om tryg arbejdskultur i film-, tv- og scenekunstbranchen

Vi er som branche nået et stykke vej i arbejdet mod grænseoverskridende adfærd, men vi kan stadig blive meget bedre – og det skal vi bruge din hjælp og dine erfaringer til. Derfor tager vi nu temperaturen igen med en ny medlemsundersøgelse på tværs af alle de organisationer, som er en del af initiativet Stregen i Sandet. Undersøgelsen bygger videre på den oprindelige undersøgelse, dele af branchen gennemførte i samarbejde med Aarhus Universitet i 2019, hvor flere af jer deltog.

I uge 41 modtager du et link til en medlemsundersøgelse direkte fra analyseinstituttet Norstat, som foretager undersøgelsen for os. Det er din garanti for, at din besvarelse behandles korrekt og at din deltagelse er 100 % anonym. Undersøgelsen tager 10-15 minutter at besvare, og du har ca. 3 uger til at deltage. Modtager du ikke en mail fra Norstat, kan du i første omgang tjekke dit spamfilter – alternativt skrive direkte til Norstat på support-dk@norstatpanel.com.

Vi håber meget, at du vil bakke op om undersøgelsen. Du behøver ikke selv have oplevet grænseoverskridende adfærd og udfordringer med utryg arbejdskultur for at kunne besvare undersøgelsen. Vi er meget interesserede i alle besvarelser – også selvom du ikke selv personligt har haft problematikken inde på livet.

Stregen i Sandet – et fælles initiativ

Vi ønsker som en samlet branche at understøtte arbejdet for en tryg arbejdskultur i dansk film-, tv- og scenekunst.

Sammen med de 17 organisationer bag kampagnen Stregen i Sandet gennemfører vi derfor en ny undersøgelse med det formål at afdække på hvilken måde, medarbejdere og ledere i vores branche oplever omfanget af grænseoverskridende adfærd og utryg arbejdskultur i deres arbejdsliv. Undersøgelsen tager udgangspunkt i den oprindelige undersøgelse, dele af branchen gennemførte i samarbejde med Aarhus Universitet i 2019, og så flere af jer derfor deltog i på daværende tidspunkt.

Med grænseoverskridende adfærd og utryg arbejdskultur menes fx oplevelser med diskrimination, chikane, mobning, fysisk og psykisk vold, magtmisbrug og uønsket seksuel opmærksomhed.

Om Stregen i Sandet

Film-, tv- og scenekunstbranchen er gået sammen på tværs af 17 organisationer for at styrke arbejdskulturen i branchen med initiativet Stregen i Sandet. Med initiativet ønsker vi at trække en streg i sandet over for grænseoverskridende adfærd og krænkelser i vores branche, og det er vores håb, at kampagnen for Stregen i sandet kan sætte gang i en kulturforandring for et bedre arbejdsmiljø.

De 17 organisationer dækker over Danske Dramatikere, Danske Filminstruktører, Danske Sceneinstruktører, Danske Scenografer, Dansk Journalistforbund, Dansk Skuespillerforbund, Dansk Teater, Det Danske Filminstitut, Dansk Filmfotograf Forbund, Dansk Filmklipperselskab, FAF, Producentforeningen, Teknisk Landsforbund, FilmFyn, WIFT, Den Vestdanske Filmpulje samt Filmby Aarhus.

Læs mere om Stregen i Sandet her: stregenisandet.dk